Aroma cozonacilor a umplut străzile Capitalei. Zeci de producători autohtoni și-au adus produsele la un târg de Paște organizat în scuarul Catedralei Mitropolitane Nașterea Domnului din centrul Chișinăului. Vânzătorii spun că prețurile sunt identice cu cele de anul tecut, iar pofticioșii pot cumpăra diverse bucate pentru masa de sărbătoare.
Larisa Popa este maestru în arta culinară. Femeia spune că cel mai vândut produs în această perioadă este pasca.
„Azi am venit cu produse de cofetărie cozonac, pască, ruladă cu vișină, ruladă cu mac. Totul este din ingrediente naturale. Cel mai popular este pasca cu brânză care se sfințește la biserică. De la 50 de lei, 100, 150 de lei depinde de gramaj”, afirmă Larisa Popa, vânzătoare.
Cel mai mic cozonac costă la Târgul pascal 30 de lei, iar cel mai mare 650 de lei.
„Cel mai popular produs este această păscuță și ea este cu fructe uscate”.
„Produsele noastre sunt făcute din ingrediente naturale. Vânzările au început chiar de astăzi. Noi comercializăm pască, cornuri cu gem. Tot ce vedeți pe taraba noastră sunt produsele noastre proprii. Avem așa seturi. Prețurile nu s-au schimbat față de anul trecut”.
Chișinăuenii care au trecut pe la târg spun că au mai multe preferințe.
„Trebuie să fie dulce, să arate bine și să fie gustoasă. Este o alegere foarte mare, de aceea trebuie să cumpărăm ceva, dar noi încă nu am cumpărat”.
„Am două sacoșe cu cozonaci. Noi preferăm cozonacii. Ne place sărbătoarea de Paște pentru că mâncăm foarte bine”.
„Prețurile sunt ok. Un pic sunt mai mari față de anul trecut. Vreau să vă spun că nu văd producătorii de anul trecut. Acum sunt cu mult mai puțini față de anul trecut și alegerea este mai mică”.
„Am fost ieri la magazin și prețurile sunt cu mult mai mari. Am venit aici să văd și prețurile. La târg sunt mai bune”.
Potrivit autorităților municipale, târguri pascale au fost deschise în toate sectoarele oraşului şi vor funcţiona joi şi vineri până la ora 19 00, iar sâmbătă până la ora 14:00.