gov.md

Guvernul vrea să utilizeze inteligența artificială pentru a crește economia și productivitatea

Guvernul vrea să utilizeze inteligența artificială pentru a crește economia și productivitatea. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, la conferința „Inteligența Artificială și Big Data”, care se desfășoară la Chișinău, în perioada 18 – 19 aprilie.

Guvernul își propune să folosească aceste sisteme și algoritmi pentru a ținti și a maximiza rezultatele politicilor publice.

”Inteligența artificială poate ajuta cetățenii și mediul de afaceri să-și crească eficiența. Suntem în căutare de soluții pentru ca să utilizăm inteligența artificială și algoritmii de învățare automată pentru o monitorizare mai transparentă a achizițiilor publice și pentru folosirea datelor, inclusiv a celor deschise, la elaborarea politicilor publice mai eficiente”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, premierul a accentuat rolul inteligenței artificiale pentru sporirea securității cibernetice și asigurarea păcii.

Premierul a mai spus că, având în vedere creșterea continuă a sectorului IT în țara noastră, Republica Moldova nu doar va utiliza oportunitățile oferite de inteligența artificială, ci își va aduce, de asemenea, contribuția la dezvoltarea acestui sector.

Evenimentul a reunit experți, oameni de afaceri, reprezentanți ai sectorului educațional și ai autorităților publice din SUA, Germania, Singapore, România, Estonia, Letonia, Polonia și Republica Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA