Republica Moldova și Carolina de Nord au semnat o nouă versiune a memorandumului de cooperare

Republica Moldova și Carolina de Nord au semnat o nouă versiune a memorandumului de cooperare. Documentul a fost semnat de premierul Dorin Recean și Elaine Marshall, secretara de stat a Carolinei de Nord.

 

Dorin Recean a subliniat că versiunea actualizată a memorandumului de cooperare va consolida parteneriatul în sectoare cheie cum ar fi educația, agricultura, sănătatea și digitalizarea.

”Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la constituirea parteneriatului de colaborare al Republicii Moldova cu statul american Carolina de Nord, timp în care au fost implementate numeroase proiecte în beneficiul cetățenilor țării noastre. Cu această ocazie, am salutat-o, astăzi, la Chișinău, pe Elaine Marshall, secretara de stat a Carolinei de Nord, și un susținător ferm al procesului de reformare prin care trece Republica Moldova. Împreună am semnat o nouă versiune a Memorandumului de cooperare, prin care vom continua colaborarea noastră în domenii precum educație, agricultură, sănătate, apărare și digitalizare”, a spus Dorin Recean.

Elaine Marshall, Secretara de Stat a Carolinei de Nord, a subliniat importanța celui de-al șaselea memorandum pentru ambele națiuni, evidențiind că reprezintă un pas semnificativ în relația construită.

Acest parteneriat are un impact extraordinar asupra obiectivului Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană până în 2030 și noi o să facem tot ce ne stă în puterea nouă pentru a ne asigura că veți avea succes în ceea ce privește crearea unei țări mai prospere, mai sigure și mai dezvoltate. Acesta subliniază încă o dată că un lucru nu se va schimba nicioadată, și anume prietenia dintre cele Republica Moldova și Carolina de Nord”, a menționat Elaine Marshall.

Începând cu stabilirea parteneriatului cu statul Carolina de Nord în 1999, până în momentul de față, s-au semnat șase acorduri care vizează întărirea colaborării bilaterale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA