Creditul de Urgență, inaccesibil pentru fermieri? Problema, discutată la ședința Ministerului Agriculturii

După ce mai mulți agricultori au primit refuzuri de la bănci pentru a obține Creditul de Urgență, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc o ședință de lucru, în prim plan al discuțiilor fiind poziționat acest aspect.

La ședință au participat agricultori, reprezentanți ai băncilor comerciale și ODA.

Părțile au evaluat progresul actual în implementarea mecanismului de finanțare și au examinat posibilele obstacole cu care se confruntă crescătorii de cereale în accesarea fondurilor.

„În urma discuțiilor, s-a convenit că, pentru o înțelegere completă a contextului și a găsi soluții adecvate pentru fiecare problemă în parte este necesară continuarea dialogului între toate părțile implicate”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii.

Potrivit instituției, în intervalul 1-19 martie, la ODA au fost recepționate 84 de solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență, un instrument financiar conceput pentru agricultorii micro și mici care cresc cereale. Dintre acestea, 47 au fost aprobate.

Reamintim că săptămâna trecută, într-o declarație emisă presei, fermierii au declarat că sute de agricultori au primit refuzuri de la bănci pentru a obține acest credit pe motiv că au întârzieri la plata creditelor.

CITEȘTE ȘI: Forța Fermierilor reclamă funcționarea deficientă a mecanismului Creditului de Urgență

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA