Sursa: hotnews.ro

Emmanuel Macron promite sprijin Republicii Moldova

Președintele Franței, Emmanuel Macron a promis sprijin Republicii Moldova. Liderul francez a afirmat că Parisul își va consolida cooperarea cu Chișinăul în vederea respingerii „atacurilor hibride”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de prese susținută la palatul Elysee din Paris, alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Realitatea democratică a Republicii Moldova și aspirația sa la un viitor european, la fel ca în cazul Ucrainei, reprezintă o provocare pentru Rusia lui Vladimir Putin. Consecințele războiului continuă să amenințe stabilitatea întregii Europe și în special a Moldovei. Dincolo de consecințele economice majore ale crizei economice provocate de invazia Rusiei, Moldova s-a confruntat cu încălcări inacceptabile ale spațiului său aerian de către drone și rachete rusești. În plus, observăm în acțiune campaniile de dezinformare și încercările evidente de a diviza societatea moldovenească și încrederea populației în instituțiile democratice și să blocheze ambițiile europene ale țării voastre prin limitarea suveranității”, a afirmat Macron.

La rândul ei, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că Rusia își reînnoiește eforturile de destabilizare a Republicii Moldova și a avertizat că Vladimir Putin va reprezenta o amenințare pentru restul Europei dacă nu este oprit în Ucraina.

„Dacă agresorul nu este oprit, el va continua iar linia frontului se va deplasa mai aproape. Mai aproape de noi. Mai aproape de voi”, a spus Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu se află în aceste zile la Paris în perioada 7-8 martie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA