Parlamentul RM

Veronica Roșca a fost numită în funcția de președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități

Veronica Roșca a fost numită în funcția de președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, după demisia Olesei Stamate. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat astăzi în Parlament.

 

Tot astăzi, președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie a fost numit deputatul Adrian Belîi. Au fost operate modificări și în componența Comisiei politică externă și integrare europeană. În calitate de președintă a acestei Comisii a fost desemnată deputata Ina Coșeru. De asemenea, Comisia economie, buget și finanțe va avea o nouă funcție de vicepreședinte, deținută de deputatul Dorian Istratii.

Legislativul a votat pentru actualizarea Hotărârii care reglementează numirea membrilor supleanți în cadrul comisiilor permanente ale Parlamentului. În actuala legislatură a XI-a, Parlamentul dispune de 11 comisii permanente, iar fracțiunile parlamentare își desemnează reprezentanții în aceste comisii, asigurându-se că numărul lor reflectă proporționalitatea prezenței lor în cadrul Parlamentului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA