Facebook/Dorin Recean

VIDEO Dorin Recean a efectuat o vizită oficială în Ungaria. Ce teme au fost discutate cu oficialii

Ungaria susţine necondiţionat aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, după întrevederea cu omologul său moldovean Dorin Receanm, care efectuează o vizită la Budapesta. Recean s-a mai întâlnit și cu președinta Ungariei Katalin Novák, dar și cu oameni de afaceri și cu diaspora țării noastre.

„A fost un privilegiu să-l găzduim pe prim-ministrul Dorin Recean. Cooperarea noastră în domeniul agricol, bancar și în industria farmaceutică este exemplară. Ungaria va continua să sprijine Republica Moldova pe drumul său către aderarea la UE”, a declarat Orban pe rețelele de socializare.

Dorin Recean a salutat faptul că, în pofida contextului internațional din ultimii 2 ani, schimburile comerciale dintre cele două țări au depășit 200 de milioane de euro.

„Mă bucur să știu că Ungaria susține eforturile noastre de a construi Europa la noi acasă. Salut, totodată, anunțul făcut de premierul Orban despre reluarea curselor Chișinău – Budapesta până la sfârșitul lunii martie, care sunt sigur că vor da un nou imbold dezvoltării relațiilor noastre economice”, a spus Dorin Recean la Budapesta.

Cu președinta Ungariei, Recean a avut ocazia să discute în incinta castelului medieval din Gyula, care începând cu secolul 14 a devenit treptat centrul economic, politic și cultural al Ungariei. Premierul moldovean a dat asigurări că țara noastră este ferm angajată să continue reformele și procesul de modernizare europeană, inclusiv prin armonizarea legislației cu standardele europene.

„Am discutat despre modul cum putem dezvolta relațiile dintre țările noastre. Războiul din Ucraina a fost, de asemenea, un subiect al întâlnirii noastre”, a declarat președinta Katalin Novák.

Premierul Dorin Recean se află în perioada 24-25 ianuarie la Budapesta la invitația omologului său maghiar Viktor Orban. Ultima dată un șef al executivului de la Chișinău a întreprins o vizită diplomatică în Ungaria pe 25 februarie 2010

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA