Președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a anunțat cu puțin timp în urmă că renunță la funcția pe care o deține, din data de 1 februarie.
Anunțul a fost făcut de însăși Olesea Stamate într-o postare pe Facebook. Aceasta susține că intenționează să se concentreze mai mult pe creația legislativă, dar și să se dedice familiei.
„Tot începutul are și un sfârșit, pe care eu personal, îl privesc drept o transformare, o trecere la o nouă etapă. Am luat decizia de a renunța la funcția de președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, începând cu data de 1 februarie. Intenționez să mă concentrez mai mult pe creația legislativă, renunțând la procesele organizaționale. Totodată, este și o ocazie să dedic mai mult timp copiilor și familiei”, a menționat Stamate.
În aceeași postare, parlamentara a precizat că va oferi în continuare întregul sprijin pentru reformarea justiției, atât în cadrul acestei Comisii, cât și în oricare alt format de activitate.
„Voi fi fidelă crezului meu, că Moldova trebuie să aibă o justiție obiectivă, profesionistă și care acționează în interesul cetățeanului, apărând și protejând legea statului nostru”, a declarat Olesea Stamate.
Parlamentara s-a arătat încrezătoare că Republica Moldova poate avansa pe calea integrării europene și să intre în familia țărilor civilizate și avansate economic „doar cu o justiție sănătoasă, cu procurori și judecători onești, integri și profesioniști, care se conduc în activitatea lor doar de lege”.
„Am crezut, cred și voi crede mereu că putem să reușim și noi în aceasta misiune, așa cum au reușit multe alte state, în care deciziile judecătorești rar sunt puse la îndoială de către cetățeni, iar mediul de afaceri are siguranța că va fi protejat în instanță în cazul unor abuzuri sau nedreptăți în raport cu ei. Mai cred într-o societate în care sunt discurajate infracțiunile, în special cele de corupție. Fie e vorba de corupția mare sau cea mică”, se arată în postare.
Totodată, Olesea Stamate a ținut să-și exprime recunoștința față de persoanele care i-au oferit sprijin în perioada activității.