Cine este Dumitru Obadă, noul președinte al CSP

Noul președinte al Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, are o experiență de mai bine de 10 ani în sistemul Procuraturii.

Începând cu anul 2012, acesta a  deținut funcția de procuror, șef  de secţie în cadrul Procuraturii Generale, apoi cea de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, după care – funcția de procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, pentru un mandat de 5 ani.

Ulterior, Dumitru Obadă a fost detașat  în vederea îndeplinirii funcției de agent guvernamental al Republicii Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Din această funcție Obadă fost eliberat în baza cererii de demisie, la ședința Cabinetului de Miniștri din 21 decembrie 2023.

În cadrul ședinței Adunării Generale a Procurorilor din 22 decembrie, prin votul participanților au fost aleși noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor. În urma votării, din rândurile procurorilor din cadrul Procuraturii Generale majoritatea a fost obținută de procurorul Dumitru Obadă.

CITEȘTE ȘI: Dumitru Obadă, noul președinte al Consiliului Superior al Procurorilor

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA