finewine.md

A fost lansat un nou ghid al celor mai bune vinuri din Moldova

A fost lansat Fine Wine Guide 23/24, un nou ghid al celor mai bune vinuri din Moldova. Deja de cinci ani, acest ghid prezintă o selecție riguroasă de vinuri de calitate.

 

Ghidul conține o selecție de cu 50 de vinuri, de la producători mari și mici din Republica Moldova. Este o selecție non-erarhică, cu vinuri albe, roze și roșii, seci sau dulci, neapărat vinuri bune. Acest ghid este scris în limba română și engleză.

Potrivit realizatorilor, în premieră, ghidul conține o secțiune cu 10 dintre cele mai bune spumante moldovenești, 5 produse după tehnologia clasică, cu fermentare secundară la sticlă (champenoise) și 5 – după tehnologia Charmat (Prosecco).

De asemenea, Fine Wine Guide conține și o recomandare cu 5 distilate moldovenești, de la diferiți producători, de la rachiu din tescovină, până la divinuri de elită.

Pentru al doilea an consecutiv, Fine Wine Guide include cinci vinuri românești medaliați la concursul internațional Vinarium, unde autorul ghidului este membru al juriului. Acesta reprezintă o colaborare cu Corteva Agriscience din România.

Ghidul descrie, de asemenea, cele patru regiuni vitivinicole cu indicație geografică protejată din Republica Moldova și soiurile principale de struguri ale regiunii. Un capitol este dedicat transformării industriei vinului moldovenești în ultimii zece ani, un progres realizat prin eforturile vinăriilor, Oficiului Național al Viei și Vinului și partenerilor strategici.

Publicarea Fine Wine Guide a fost posibilă datorită sprijinului Proiectului USAID Moldova „Competitivitate și Reziliența Rurală”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA