Igor Dodon

Dodon critică guvernarea: ”Numirea Ancăi Dragu este o trădare de patrie”

Decizia partidului de guvernare de a o numi pe Anca Dragu în funcția de guvernator al BNM reprezintă o trădare de patrie. Asta susține socialistul Igor Dodon, care critică acțiunile autorităților.

Dodon afirmă că viitoarea conducere a țării are toate temeiurile legale să anuleze majoritatea actelor votate de actuala guvernare.
”Ceea ce se petrece și acum, când principala instituție financiar-bancară din țară se dă pe mâinile străinilor, este adevărată trădare de Patrie, trădare a intereselor cetățenilor Republicii Moldova”, scrie pe Facebook Igor Dodon.
Dodon susține că cetățeniile oferite peste noapte, în taină și ilegal trebuie anulate.
În replică, purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, Adriana Vlas, a declarat pentru info1.md că ”trădare de patrie este subjugarea țării timp de ani de zile unui stat agresor, asa cum a facut inclusiv guvernarea lui Igor Dodon. Numirea unui profesionist cu integritate in functia de guvernator BNM nu se încadrează în această categorie”.
Amintim că, joi, Octavian Armașu a fost demis din funcția de guvernator al Băncii Naționale. În aceeași zi, Maia Sandu a semnat decretul prin care acordă cetățenia țării noastre pentru fostul ministrul român al Finanțelor Anca Dragu. Vineri, deputații PAS au votat candidatura acesteia.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA