DSU

Un perete de la o școală din Odorheiul Secuiesc s-a prăbușit peste mai mulți elevi

Peretele Internatul Liceului Tamași Aron din localitatea Odorheiul Secuiesc din județul Harghita s-a prăbușit. Patru elevi au fost scoși de sub dărâmături.

 

O secțiune a internatului Liceului „Tamași Aron” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit luni seara, tocmai când elevii se întorceau în camere după orele de curs. Patru elevi – trei fete și un băiat – au fost prinși sub ruine. Echipele de salvare au reușit să extragă fetele, una dintre ele fiind în stare critică. Vârstele adolescentelor sunt cuprinse între 15 și 17 ani. Reprezentanții primăriei afirmă că clădirea este proprietatea Bisericii Catolice, iar liceul a fost construit la începutul secolului al XX-lea.

Potrivit Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, suprafaţa afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţi. La locul intervenţiei au fost alocate 2 maşini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanţă SMURD, 2 ambulanţe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA