Sursa: antena3.ro

Putin despre Moldova: ,,Era cea mai săracă țară din Europa. Pentru noi, prezența Moldovei în CSI nu prea are valoare”

Președintele rus, Vladimir Putin, a participat la o conferință de presă anuală unde a fost întrebat despre relațiile economice cu Republica Moldova. Nu au fost ratate întrebările ce vizează Republica Moldova. Putin a criticat țara noastră pentru că a ales să se distanțeze de Rusia, dar a menționat că este gata să lucreze și mai departe cu autoritățile de la Chișinău, dacă își vor dori acest lucru.

„Până nu demult, Moldova a fost cea mai săracă țară din Europa, dar acum Ucraina a ocupat acest loc „de cinste”. Dar dacă cea mai săracă țară din Europa primește aceleași resurse energetice de la noi la prețuri destul de mici, dar vrea să urmeze exemplul Germaniei, care acum primește resurse energetice din Statele Unite cu 30% mai scumpe decât înainte de la Federația Rusă, nu are decât. Dacă are bani în plus, să o facă. Acest lucru este valabil și în alte domenii. Piața agroalimentară din Federația Rusă este folosită destul de activ de către producătorii agricoli din Moldova. Nu vor? Nu trebuie! Unde vor merge moldovenii cu aceste produse? Ei au spus că refuză gazul nostru. În realitate, nu renunță la nimic. Cum vor, așa să facă”, a declarat Vladimir Putin.

De menționat că, potrivit datelor statice oficiale, principala piață de desfacere pentru produsele moldovenești este în Uniunea Europeană, România fiind unul dintre principalii importatori. Exporturile în Federația Rusă s-au diminuat considerabil de-a lungul timpului, în special din cauza embargourilor impuse.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA