vulcan
Profimedia Images

900 de cutremure au fost înregistrate astăzi în Islanda. Mii de oameni au fost evacuați

Circa 900 de cutremure au fost simțite luni, 13 noiembrie, în sudul Islandei. Asta după ce, în ultimele săptămâni, zeci de mii de cutremure au zguduit regiunea. Aproape 4000 de oameni au fost evacuați de către autoritățile locale.

 

Autoritățile se temeau că rocile topite se vor ridica la suprafața pământului și ar putea lovi un oraș de coastă și o centrală geotermală. Locuitorii oraşului Grindavík au povestit că au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele la primele ore ale zilei de sâmbătă, după ce pământul s-a cutremurat, drumurile s-au fisurat, iar clădirile au suferit pagube structurale, scrie Digi24

„Avem această enormă nesiguranţă acum; se va produce o erupţie şi, dacă da, ce fel de pagube va face”, a declarat Matthew James Roberts, director al serviciului şi al diviziei de cercetare din cadrul Biroului meteorologic islandez.

Peninsula Reykjanes este o zonă situată la sud-vest de capitală, cu o activitate vulcanică şi seismică intensă. În martie 2021, fântâni de lavă au erupt spectaculos dintr-o fisură în sol cu o lungime de 500-750 de metri din sistemul vulcanic Fagradalsfjall, aflat din regiune.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media