Polițiștii vor asigura ordinea publică în timpul desfășurării scrutinului: Ce acțiuni sunt interzise în ziua alegerilor

Duminică, 20 octombrie, în ziua când vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional, Inspectoratul General al Poliției va asigura ordinea publică. Oamenii legii vin cu un set de recomandări pentru cetățeni, în vederea desfășurării fără incidente a procesului electoral.

Potrivit IGP, în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor, recomandăm cetățenilor:

  • să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;
  • să nu distrugă și să nu deterioreze intenționat, prin orice mod, lista sau fișa electorală;
  • să nu scoată din localul secției de votare buletinul de vot înmânat pentru votare;
  • să nu refuze executarea dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

IGP reamintește că  mâine, 19 octombrie, şi în ziua alegerilor, concurenții electorali NU au voie să facă agitație electorală.

Totodată, Poliția anunță că va monitoriza escortarea unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot, asigurând integritatea acestora și a altor documente electorale în Circumscripțiile uninominale, ulterior fiind preluate sub pază de către polițiști.

Cetățenii sunt îndemnați să-și exercite dreptul la vot cu respectarea tuturor măsurilor legale, să nu se lase provocați de persoane agresive sau în stare de ebrietate.

În cazul în care sunt martori ai unor abateri, încălcări sau provocări, cetățenii sunt îndemnați să raporteze la numărul 112 orice abatere observată.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA