Opt copii de la liceul „Aristotel” rămân internați la spital. Precizările Ministerului Sănătății

Opt elevi de la liceul „Aristotel” din Capitală se află în continuare la spital. Precizarea a fost făcută de Ministerul Sănătății, în contextul îmbolnăvirii în masă, înregistrată săptămâna trecută la instituția de învățământ.

Astăzi, 23 septembrie, rămân spitalizați opt copii, starea lor de sănătate fiind apreciată de medici ca medie, cu ameliorare”, se arată în comunicatul Ministerului.
Tot astăzi, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat rezultatele anchetei epidemiologice inițiate pe acest caz.
„În cadrul investigațiilor de laborator efectuate de ANSP la data de 19 septembrie, au fost confirmate 7 probe pozitive la Norovirus de tip G2, în asociere la 4 bolnavi a fost confirmată bacteria Escherichia coli”, confirmă ANSP.
Amintim că și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a informat despre rezultatele investigațiilor de laborator ale produselor alimentare, precizând că „în produsele alimentare nu au fost identificate microorganisme patogene care ar putea provoca toxiinfecții alimentare”.
Specialiștii dau asigurări că, în urma unor proceduri de dezinfecție și igienă și obținerea unor rezultate conforme la calitatea dezinfecției, cantina din incinta instituției își va putea relua activitatea.
Amintim că inițial s-a comunicat că elevii de la liceul „Aristotel” din Chișinău au ajuns la data de 19 septembrie la spital cu suspiciune la toxiinfecție alimentară. Ulterior, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că rezultatele de laborator au exclus suspiciunea de toxiinfecție alimentară și că pacienții ar fi infectați cu norovirus.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA