Săptămâna Europeană a Sportului debutează în Moldova. Ce evenimente vor avea loc

Săptămâna Europeană a Sportului se va desfășura în Moldova în perioada 23-30 septembrie . Evenimentul are genericul „Fii activ”, iar scopul acestuia este de a inspira oameni de toate vârstele să practice sportul, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

 

Seria de evenimente va începe cu Festivalul #BeActive, care se va desfășura în parcul La Izvor din municipiul Chișinău. Participanții vor avea ocazia să participe la mai multe activități sportive, inclusiv fotbal pe plajă, volei, padel și tenis. Festivalul va găzdui și o zonă specială BeActive, dedicată activităților de fitness, pentru a încuraja un stil de viață activ.

Pe data de 22 septembrie, de la ora 9:00 va avea loc un antrenament de alergare, o sesiune condusă de antrenori experimentați, care va ajuta participanții să își îmbunătățească rezistența și tehnica de alergare.
Pe 24 septembrie, de la ora 11:00, toți iubitorii de sport sunt așteptați la Cărpineni, un eveniment special dedicat refugiaților din Ucraina stabiliți în Cărpineni.
La 28 septembrie, de la ora 11:00, va avea Marathon start pentru copii, unde copiii vor avea ocazia să alerge pe diferite distanțe și să încurajeze un stil de viață activ.
Evenimentul principal al săptămânii va avea loc pe data de 28-29 septembrie, la Chișinău și va include Roller Marathon Start, Marathon4ALL Start, o cursă rezervată sportivilor în scaune cu rotile.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA