2061 de observatori naționali și internaționali vor monitoriza alegerile de duminică

Referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de președinte din 20 octombrie vor fi monitorizate de 2 061 de observatori naționali și internaționali. Comisia Electorală Centrală a acreditat vineri ultimii observatori care vor monitoriza scrutinele.

Din totalul observatorilor acreditați pentru alegerile din 20 octombrie 2024, 1.277 sunt observatori naționali din partea a cinci asociații obștești din Republica Moldova, cei mai mulți fiind trimiși de Asociația Promo-LEX.

Pe lângă aceștia, Comisia Electorală Centrală a acreditat și 784 de observatori internaționali. Aceștia provin din 24 de misiuni diplomatice, 186 de persoane, și 14 autorități electorale străine, 24 de persoane, precum și din alte organizații internaționale.

Misiunea OSCE/ODIHR va avea 253 de reprezentanți, iar ENEMO – 49 de observatori. De asemenea, Parlamentul Ucrainei va trimite 11 observatori, iar alte organizații internaționale, precum Adunarea Parlamentară a OSCE, Parlamentul European, și Organizația Internațională a Francofoniei, vor fi reprezentate de grupuri cuprinse între 3 și 51 de persoane.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA