2024 ar putea fi cel mai fierbinte an înregistrat vreodată. Ce spun oamenii de știință

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an înregistrat vreodată. Luna iunie a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată, conform serviciului UE de monitorizare a schimbărilor climatice.

Potrivit oamenilor de știință, 2024 ar putea deveni cel mai fierbinte an din istorie. Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene a raportat că fiecare lună, începând din iunie 2023, a înregistrat temperaturi record comparativ cu aceeași lună din anii anteriori. Aceasta continuă o serie de temperaturi excepționale, determinate de schimbările climatice provocate de om și de fenomenul El Nino, sugerând că 2024 ar putea depăși 2023 ca fiind cel mai fierbinte an înregistrat vreodată.

”Acum estimez că există aproximativ 95% şanse ca 2024 să depăşească 2023 şi să fie cel mai călduros an de când au început înregistrările temperaturii suprafeţei globale, la mijlocul anilor 1800”, a declarat Zeke Hausfather, cercetător ştiinţific la Berkeley Earth, potrivit Reuters, scrie digi24.

În 2024, schimbările climatice au provocat deja consecințe dezastruoase la nivel global. Peste 1.000 de persoane au murit din cauza caniculei în timpul pelerinajului de la Mecca, iar în New Delhi s-au înregistrat decese în urma unui val de căldură fără precedent. De asemenea, turiștii din Grecia au fost afectați de temperaturile extreme.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA