Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

20 de proiecte propuse de Consiliile elevilor din mai multe raioane ale țării vor beneficia de finanțare

20 de proiecte propuse de Consiliile elevilor din mai multe raioane ale țării vor beneficia de finanțare în valoare totală de circa 500 mii lei pentru implementare. Certificatelor de grant le-au fost acordate tinerilor la un eveniment oficial, la care au participat peste 100 de elevi. La eveniment a fost prezent și Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării.

 

Elevii au participat la Acceleratorul Programului de suport pentru Consiliile elevilor, care s-a desfășurat în perioada 8-11 martie la Chișinău.

Proiectele alese vizează abordarea diferitelor probleme din școlile participante. De exemplu, elevii de la Liceul „Universum” din Sărata Galbenă, Hîncești, vor folosi finanțarea primită pentru inițiative legate de educație în domeniul juridic și încurajarea responsabilității sociale. Totodată, grupul „EtniArmonia” urmărește reducerea discriminării etnice printre tinerii din satul Pîrlița, Ungheni.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a salutat inițiativele elevilor și a spus că se bucură că tinerii sunt atât de implicați.

”Noi, la Ministerul Educației și Cercetării, credem în rolul consiliilor elevilor nu doar ca o structură formală, dar ca o oportunitate pentru voi să vă exprimați opiniile, viziunile, dorințele și să reprezentați o voce în cadrul instituției de învățământ. Mi-ar plăcea ca în mai multe școli din Republica Moldova să existe un mediu participativ, în care voi, tinerii, să fiți ascultați și auziți”, a menționat oficialul.

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Ion Donea, directorul Agenției Naționale pentru Tineret, a vorbit elevilor despre rolul agenției în derularea Programului de suport destinat Consiliilor elevilor.

”Participarea nu înseamnă doar relaționarea de la egal la egal cu alți colegi, dar și inițiativa voastră de a influența deciziile care se iau în mediul în care vă aflați, împreună cu administrația școlii și cu alți factori decizionali din comunitatea voastră”, a spus Ion Donea

În cele patru zile ale Acceleratorului Programului de suport destinat Consiliilor școlare, o echipă de mentori i-a îndrumat pe elevi să creeze proiecte menite să producă schimbări benefice în comunitățile lor școlare. Participanții au avut parte de sesiuni de formare axate pe implicare decizională, advocacy, redactarea și punerea în practică a proiectelor.

TEKEDU a organizat acest eveniment în cadrul Programului de suport pentru Consiliile elevilor, dezvoltat de Ministerul Educației și Cercetării și pus în aplicare de Agenția Națională pentru Tineret. Finanțarea etapei acceleratorului a fost asigurată de UNICEF Moldova și a fost concepută conform strategiei UPSHIFT.

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media