15 tineri antreprenori vor primi granturi de 2.000 de euro pentru a-și lansa afacerea de vis

880 de tineri au absolvit programul de instruire în antreprenoriat și educație financiară, iar 15 dintre ei au primit granturi a câte 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriilor startupuri, în cadrul proiectului internațional Junior Achievement. Anual, sute de tineri participă la acest proiect în cadrul căruia beneficiază de consultanță oferită de antreprenori cunoscuți, experți, analiști și funcționari publici. Accentul principal este pus pe promovarea ideilor de afaceri cu impact social, care ar aduce beneficii comunităților de unde provin participanții.

Una dintre câștigătoarele și beneficiarele grantului din acest an este Oana Paun, care de mai mult timp încearcă să dezvolte o afacere în domeniul reciclării deșeurilor.

”Noi suntem de fapt un ONG, care încearcă să se dezvolte desinestătător și de aceea dezvoltă un serviciu de gestiunea deșeurilor pentru afaceri mici și mijlocii dar nu doar, pentru a reuși să-și menține activitatea sa socială. Încercăm să ne dezvoltăm echipa și grantul transmitem pentru resursele echipei”, a spus Oana Păun, beneficiară a grantului.

Mihail Condru a obținut anterior un grant. Între timp, și-a lansat afacerea, iar acum planifică să o extindă. În calitate de student, Condru sprijină și alți studenți în găsirea unui loc de muncă.

”Anume ce facem. Rugăm studenții să completeze, e simplu, un formular, ulterior aceste date se duc câtre angajatori și deja angajatorii aleg studenții care dores să ie la loc full-time, part-time. Pânăcând lucrăm să dezvoltăm aplicația și site-ul ca să putem s-ajuta o comunitatea cât mai mare de studenți fără să creștem cheltuielile noastre”, a spus Mihail Condru, un alt beneficiar al acestui program.

Directorul executiv al organizației Junior Achievement Moldova, Laurenția Filipschi, afirmă că numărul participanților la proiect este în continuă creștere.

”An de an avem o creștere cu 15% atât de numărului de tineri care mizează și își doresc să-și îmbunătățească abilitățile antreprenoriale. Pentru că atât tinerii, cât și elevii înțeleg importanța acestuia indiferent dacă ei vor să devină antreprenori și să-și dezvolte propriile afaceri sau doresc să-și îmbunătățească aceste abilități pentru aș crește bunăstarea lor personală. Și asta este important să-și poată gestiona în primul rând resursele financiare și apoi să se gândească la o afacere”, a declarat directorul executiv al organizației Junior Achievement Moldova, Laurenția Filipschi.

Președinta Maia Sandu, prezentă la eveniment, a declarat că un tânăr educat financiar și antreprenorial reprezintă garanția unui viitor luminos pentru țară.

”Educația economică și antreprenorială înseamnă educația pentru inițiativă, creativitate, curaj și responsabilitate. Înseamnă să pregătim o generația de tineri care găsesc soluții, acolo unde alții văd doar probleme. Care aleg să contribuie la binele comun”, a declarat președinta țării Maia Sandu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA