sursa: reuters.com

1 400 de lumânări au fost aprinse la Zidul Plângerii, la o lună de la masacrul comis de Hamas

Zidul Plângerii din Ierusalim a găzduit o ceremonie pentru a marca o lună de la atacul grupării islamiste Hamas în sudul Israelului, în care au murit peste 1.400 de oameni. În cadrul evenimentului, la care au participat autorităţi religioase şi rude ale celor ucişi, a fost aprinsă câte o lumânare pentru fiecare dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa în atacul Hamas din 7 octombrie, transmite marţi EFE.

La eveniment, chipurile celor dispăruţi au fost proiectate pe Zid, cel mai sacru loc de cult din iudaism, scrie agerpres.

Sute de oameni au participat la ceremonie şi au recitat rugăciuni de doliu pentru decedaţi.

Fostul ministru al apărării şi actual membru al cabinetului de război, Beny Gantz, a participat la aprinderea lumânărilor.

„În această seară, la ceremonia de aprindere a lumânărilor de la Zidul Plângerii, la marcarea a 30 de zile de la masacru, l-am întâlnit pe generalul de brigadă (în rezervă) Dadi Simchi, care în acea noapte groaznică a mers la kibbutz-ul Re’im şi a recuperat trupul fiului său care a înfruntat teroriştii cu mâinile goale pentru a-şi proteja prietenii, până când a fost ucis”, a scris Gantz pe reţelele de socializare.

La 7 octombrie, Israelul a declarat război grupării islamiste palestiniene după atacul masiv al Hamas asupra teritoriului israelian care s-a soldat cu peste 1.400 de morţi, 5.400 de răniţi şi peste 240 de persoane care au fost răpite şi duse cu forţa în Gaza.

Bombardamentele israeliene asupra enclavei palestiniene, ca represalii la atacul Hamas, au făcut peste 10.000 de morţi (inclusiv peste 4.000 de copii), peste 25.400 de răniţi şi aproximativ 1,5 milioane de strămutaţi, iar cel puţin 30 de soldaţi israelieni au fost ucişi în timpul ofensivei terestre, aminteşte EFE.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media